Nedostupan dokument, obavezna prijava
Input:

Otkaz ugovora o radu sklopljenog na određeno vrijeme - Članak 118. (ZOR)

29.5.2020, , Izvor: Verlag Dashöfer

3.15.7 Otkaz ugovora o radu sklopljenog na određeno vrijeme – Članak 118. (ZOR)

Darko Graf dipl. iur.


Ugovor o radu sklopljen na određeno vrijeme može se redovito otkazati samo ako je takva mogućnost otkazivanja predviđena ugovorom.


Odredba citiranog članka u cijelosti odgovara odredbi čl. 110. starog Zakona o radu (Narodne novine br. 149/09, 61/11, 82/12, 73/13).

Ovim je člankom ostavljena mogućnost ugovornim stranama da ugovore (predvide) mogućnosti redovitog otkazivanja ugovora o radu na određeno vrijeme, bez obzira na pravnu narav toga ugovora (ugovor sa završnim rokom), čije je bitno svojstvo da prestaje istekom roka na koji je sklopljen, bez potrebe da ga se otkazuje. Ugovor na određeno vrijeme trebao bi biti iznimka u našem radnopravnom sustavu, međutim, vrlo se često koristi suprotno svrsi za koju je prvotno bio namijenjen. Sve do izmjena starog Zakona o radu od 26. lipnja 2013. godine (Narodne novine br. 73/13), za sklapanje bilo kakvog ugovora o radu na određeno vrijeme bio je potreban opravdan, zakonom predviđeni razlog. Ako njega nije bilo, ugovor o radu na određeno vrijeme bio je nezakonit. U praksi je korišten umjesto probnog rada, kako bi poslodavac izbjegao otkazne rokove i komplicirani postupak otkazivanja propisan za ugovore o radu na neodređeno vrijeme. Od 26. lipnja 2013. godine, pa onda i sadašnjim zakonskim uređenjem, za sklapanje prvog ugovora o radu na određeno vrijeme više nije potreban opravdani zakonom predviđen razlog, nego su ugovorne strane slobodne jednostavno ograničiti ga rokom po

 
 Pošaljite nam povratnu informaciju
Što mislite o našem portalu?
Vaša poruka je uspješno poslana.
Input: